Grilované telecí řízky s bylinkovým máslem

Potřebujeme:

600 g vykostěného telecího karé, 60 g másla, olej, 40 g cibule, 1 kyselá okurka, 200 g žampionů, petrželová nať, pepř, sůl

Jak na to:

Umyté, vykostěné a ubrouskem osušené karé odblaníme a pokrájíme na řízky, které osolíme, pokapeme olejem a nechte chvíli v chladu odležet. Grilovací rošt rozehřejte, poklademe na něj odležené řízky a grilujte z každé strany 4 min.
Máslo utřeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, posekanou petrželku, nakrájenou okurku a udušené žampióny, vše osolte, opepřete pepřem a dobře promíchejte.
Hotové řízky upravte na mísu a potřete bylinkovým máslem. Podávejte s opékanými bramborami a hlávkovým salátem.

Podobné recepty:

Telecí řízky po boloňsku, Grilované telecí řízky se sardelovou máslem, Grilované telecí řízky se sýrem, Grilované telecí řízky s bílým vínem, Grilované telecí řízky se zeleninovou oblohou