Grilované telecí řízky s plněnými rajčaty

Potřebujeme:

600 g telecího masa z kýty, olej, 4 zralé tvrdé větší rajčata, 20 g másla, 30 g cibule, 100 g čerstvých hub, 40 g rýže, kmín, petrželka, pepř, sůl, alobal (alobalové miska)

Jak na to:

Odležené maso omyjte, osušte ubrouskem, odblaníme, pokrájejte na hrubší řízky a trochu je naklepejte, osolte, opepřete mletým pepřem, pokapejte olejem a nechte odležet v chladu.
Očištěné a omyté rajčata a kolem stopky vykrojte a lžičkou vyberte jádřinec.
Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli nasekanou nadrobno, očištěné, umyté a pokrájené houby, osolte a duste. Později přidejte omytou rýži, podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání duste do měkka. K vychladlým houbám přidejte mletý kmín, posekanou petrželku a naplňte připravené rajčata.
Odležené řízky a naplněné rajčata poklademe na alobal (alobalové misky), položený na rozehřátém grilovacím roštu a grilujte 4 min. Rajčata vyberte, řízky obraťte a grilujte další 4 min.
Hotové řízky a rajčata upravte na mísu a polijte odkapanou šťávou. Podávejte s opékanými bramborami.

Podobné recepty:

Telecí řízky po boloňsku, Grilované telecí řízky se zeleninovou oblohou, Grilované telecí řízky se sardelovou máslem, Grilované telecí řízky se šunkou a sýrem, Grilované telecí řízky s bylinkovým máslem