Smetanový salátový nálev

Potřebujeme:

1 vejce, 100 ml oleje, 50 ml bílého vína, 200 ml smetany, 100 g sýra Roquefort, 1 PL strouhané cibule, 1 stroužek česneku, pepř, sůl

Jak na to:

Z vejce a oleje vymíchejte majonézu, zřeďte ji bílým vínem, přidejte smetanu, strouhanou cibuli a utřený česnek. Ochuťte solí a pepřem. Vidličkou rozmačkejte sýr, přimíchejte do omáčky a vložte do chladničky. Před podáváním potrhejte umytý, na listy rozebraný a usušený salát. Salát poklademe na talíř a nalijte na něj už ochlazenou omáčku.

Podobné recepty:

Artyčoky se salátovým olejem, Pikantní chuťovky, Roquefortová pomazánka, Roqfortová pomazánka, Čalamáda