Kachní prsa na orientální způsob

21.11.2011
Potřebujeme:

4 ks kachních prsou i s kůží (po 400 g), 2 pomeranče, 2 chilli papričky, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce oleje, trochu mletého zázvoru

Jak na to:

Kůži na prsou nařízněte do mřížky. Pomeranče důkladně omyjte v teplé vodě, nastrouhejte trochu kůry a ovoce odstavte. Chilli papričky prořízněte, vyberte jádřince a žilky, na jemno pokrájejte a spolu se sójovou omáčkou a mletým zázvorem přimíchejte do pomerančové šťávy. DO mísy s marinádou vložte kachní prsa masovou stranou dolů, přikryjte a na noc odložte do lednice. Maso vyjměte a nechte okapat. Osušte, masovou stranu potřete olejem, stranu s kůží několikrát natřete pomerančovou marinádou. Zbylou marinádu dejte do hrnce, nechte vyvrátí asi na poloviční objem a přeceďte. Kachní prsa grilujte nejprve na straně s kůží, pak obraťte na druhou stranu a dogrilujte. Dejte na dřevěnou desku, nechte trochu odstát aby nevytekla šťáva a pak nakrájejte na plátky. Před podáváním pokapejte marinádou.

Podobné recepty:

Kachní prsa se zelím, Kachní prsa na grilu, Medové kachní prsa, Pečené kachní prsa s badyánem a švestkovou omáčkou na pražené arašídové rýži, Kachní prsa s mangem