Telecí nudličky s kedluben

Potřebujeme:

600 g telecího plece, 1 lžička soli, 1 PL škrobové moučky, olej, 150 g kedlubny, 1 červená paprika, 2 stroužky česneku
Zálivka: 2 lžíce suchého bílého vína, 2 PL sójové omáčky, chilli koření, 1 PL strouhaného zázvoru , 1 lžičku cukru, 100 ml zeleninového bujónu

Jak na to:

Maso omyjte, osušte a nakrájejte na hrubší nudličky. Škrobovou moučku rozmíchejte se solí v malém množství studené vody, přidejte maso, promíchejte a odložte na chladné místo asi na 1 hod..
Na rozehřátém oleji osmahneme kedluben nakrájený na kostky, papriku nakrájenou na nudličky, přidejte maso, prolisovaný česnek, zalijte zálivkou a při mírné teplotě za častého míchání duste doměkka. Telecí nudličky podávejte na pórů placky.

Zálivka: rozšlehejte spolu víno, sójovou omáčku, chilli koření, zázvor, cukr a bujón.

Podobné recepty:

Kedlubnový salát s hovězím masem, Polévka s kmínem, Telecí nudličky s olivami, Jarní křupavý salát, Dušený kedluben s mrkví