Bedly v Celestinském těstíčku

Potřebujeme:

8 větších kloboučků bedly, tuk na smažení, sůl
Celestinské těstíčko: 4 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce, asi ½ l mléka, 1 PL na jemno posekané petrželky, sůl

Jak na to:

Osolenou mouku promíchejte s vejcem. Přidejte mléko, dobře promíchejte a nechte asi odpočinout asi 30 min. Těstíčko dobře prošleháme a pokud je husté zřeďte mlékem. Nakonec vmíchejte petrželku a v těstíčku obalujeme osolené kloboučky bedly a na horkém tuku je z obou stran osmahneme.

Podobné recepty:

Smažené bedly, Bedle na víně, Bedla jedla na česnekové topince, Pikantní bedlová omáčka, Telecí řízek v sýrovém těstíčku