Broskvové taštičky s krémem

Potřebujeme:

- 5 kousků, 1 balení mraženého listového těsta (300 g), ½ balíčku pudinkového prášku s mandlovou příchutí, 200 ml mléka, 3 PL Amaretto (mandlový likér), 1 PL cukru, 1 konzervu půlených broskví (425 ml), 1 vejce, 1 lžičku smetany, 50 g netučného tvarohu, 5 máslových sušenek, 25 g mandlových lupínků, 3 PL hrubého cukru

Jak na to:

Jednotlivé plátky listového těsta nechte rozmrazit. Pudinkový prášek, 3 lžíce mléka, mandlový likér a cukr vymícháme dohladka. Zbylé mléko přiveďte k varu, přidejte do něj pudinkovou směs a krátce povařte. Nechte vychladnout. Broskve nechte okapat. Žloutek rozšleháme se smetanou. Do pudinku zašleháme tvaroh.
Z jednotlivých plátků těsta vyválejte obdélníky (12 x 24 cm). Na každý kousek dáme 1 PL pudinku, polovinu broskve a máslovou sušenku. Okraje těsta potřete bílkem. Těsto překlopte a okraje dobře přitlačte vidličkou.
Taštičky dejte na plech vyložený papírem na pečení a potřete rozšlehaným žloutkem. Posypte mandlemi a hrubým cukrem. V teplé troubě pečte asi 20 min.

Podobné recepty:

Broskvový samet, Zelné taštičky, Čokoládové taštičky s malinovou omáčkou, Zelné taštičky, Brokolicové-šunkové taštičky