Paprika v octě

Potřebujeme:

masité papriky, ocet, cukr, olej, sůl

Jak na to:

Masité papriky dobře umyjte, ale nenechte dlouho stát ve vodě. Stopky krátce odřízněte, papriky nechte celé a naložte do větších lahví. Na každý litr vody dejte 4-5 dl octa, 30 g soli a 30 g cukru. Octovou vodu povařte, ochlaďte a nalijte na papriku. Abychom papriky zatížili, přeložte křížem dvě dřívka do hrdla láhve. Na povrch nalijte 2 cm silnou vrstvu oleje. Po vychladnutí láhev zavažte.

TIP: Dobře vyvinuté masité papriky nakládáme do octa v září. Otevřená paprika vydrží v octové vodě i déle, proto ji nemusíte zkonzumovat najednou.

Podobné recepty:

Masový salát se zeleninou, Italská bylinková omáčka, Pomazánka z plísňového sýra, Jarní salát s tofu, Kachní stehna na balzamikovým octě