Dušené jehněčí plec se zeleninou

Potřebujeme:

800 g jehněčího plece, 5 PL oleje, 400 ml vývaru z kostky, 1 cibuli, svazek bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj), 200 g mladých lusků cukrového hrášku, svazek mladé karotky, 1 lžíce hladké mouky, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Jehněčí plec osolíme, převažte kuchyňskou nití jako roli, vložte ji na rozpálený olej a za neustálého otáčení opékejte ze všech stran asi 8 min. Cibuli nakrájíte nadrobno a bylinky posekejte. Plec omyjte, na výpeku orestujte cibuli dozlatova a zalijte polovinou vývaru. Přidejte plec i bylinky a dusíme v troubě nebo na sporáku pod pokličkou doměkka (asi 50 min.). Během dušení maso podle potřeby podlévejte.
Lusky povařte 5 min. v vařící vodě a nechte okapat. Karotky důkladně vydrhněte kartáčkem pod tekoucí vodou. Měkké plec vyberte a odstraňte z ní nit. Základ vyduste na tuk, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme dorůžova. Pak přilijte zbytek vývaru a dobře prošleháme. Přidejte karotku a vařte asi 25 min. Omáčku ochuťte solí a pepřem a před koncem vaření do ní vložte lusky a maso, aby se prohřály. Stehno nakrájejte na plátky a přelijte omáčkou se zeleninou. Plec výborně chutná s opečenými bramborami.

Podobné recepty:

Jehněčí plec s citrónem, Jehněčí maso na zelenině, Hovězí maso s citronem, Jehněčí žebírka na bylinkách, Jehněčí kotlety