Polévka s játrovými knedlíčky

Potřebujeme:

150 g hovězích jater, 1 vejce, 1 lžička másla, 2 PL mléka, 1 malá cibule, 1 PL čerstvě nasekané petrželky, 1 l masového vývaru, 40 g bílého chleba, trochu strouhanky na obalení, ½ lžičky majoránky, 1 PL nakrájené pažitky , pepř, sůl

Jak na to:

Hovězí játra v mixéru rozmixujeme na jemno. Chléb polámeme na kousky a namočíme do mléka. Vymačkáme od mléka. a také rozmixujeme na jemno. Cibuli oloupeme, na jemno nasekáme a spolu s petrželkou a máslem vložíme do misky. Dusíme 1 minutu při výkonu 600 W. Udušenou směs necháme vychladnout. Smícháme s vejcem, játry a chlebem. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky. Masa má být dobře tvarovatelná. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Ve velké nádobě za 6 minut při výkonu 600 W ohřejeme přikrytý masový vývar. Z jaterní masy dvěma čajovými lžičkami vypichujeme knedlíčky. Knedlíčky vložíme do vývaru a vaříme 5 minut při výkonu 600 W.
Vývar nalijeme do talířů (nebo polévkových misek) a vložíme do něj knedlíčky. Podáváme posypané pažitkou.

Podobné recepty:

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky, Hovězí polévka s knedlíčky, Brokolicová polévka se sýrovými knedlíčky, Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, Japonská polévka s nudlemi a knedlíčky