Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Potřebujeme:

1 ks kuřecích prsíček, 200 g hovězího žebra, 100 g vepřových jater, 60 g domácích širokých nudlí, 100 g kořenové zeleniny, ½ rohlíku, ½ žloutky, česnek, petrželka, majoránka, pepř, sůl

Jak na to:

Hovězí žebro dejte vařit do osolené vody. Když je maso poloměkké přidejte prsa a očištěnou zeleninu. Vše uvařte do měkka. Vývar přeceďte a opět přiveďte k varu.
Játra semelte do misky, přidejte žloutek, na jemné kostičky nakrájený rohlík, rozetřený česnek, majoránku, pepř a dobře promíchejte. Ze směsi pomocí lžíce udělejte halušky, které vyvařte přímo ve vývaru.
Do jednotlivých porcí polévky Vkládej nakrájené hovězí a kuřecí maso, předem uvařené nudle, jatrové knedličky, zeleninu a petrželku.

Podobné recepty:

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky, Hovězí polévka s knedlíčky, Polévka s játrovými knedlíčky, Japonská polévka s nudlemi a knedlíčky, Bažanti vývar se špenátovými knedlíčky