Plněná kachna

15.12.2011
Potřebujeme:

1 mladá kachna, 250 g mletého vepřového masa, 1 cibule, 2 svazky petrželky, 1 starší houska, 1 vejce, 100 g podušených hub, sádlo, pepř

Jak na to:

Prsní kost mladé očištěné kachny odstraníme tlakem zvenčí přes její vnitřek. Rozdrcených maso smíchejte s nastrouhanou a na sádle upraženou cibulí, 1 svazkem nadrobno pokrájené petrželky, namočenou houskou, kořením, vejcem, podušených houbami. Připravenou směsí naplňte vnitřek kachny a otvor zašijte. Přikryjte listy petržele, zabalte do alobalu a pečte v troubě na malém ohni 90-120 min. Alobal rozřízněte a když kachna není ještě dostatečně červená, vložte ji zpět aby se dopekla.

Podobné recepty:

Kachna na medu, Pečená kachna plněná cibulkou, Majoránková pečená kachna, Česneková kachna, Kachna dušená v zelí