Polévka z vaječným svitkem

Potřebujeme:

½ celeru, 1 mrkev, 1 cibule, 4 lžíce sterilované kukuřice, 100 g sterilovaných fazolových lusků, 2 lžíce rostlinného tuku, 1 svazek zelených bylinek (petržel, pažitka), mletý bílý pepř, sůl
Na svitek: 2 vejce, 2 PL polohrubé mouky, 1 lžíce másla, 2 lžíce nasekané pažitky, muškátový květ, tuk a mouku do zapékací misky

Jak na to:

Mrkev a celer očistěte a umyjte, sterilovanou zeleninu nechte okapat. Nakrájejte na kostičky nebo nahrubo nastrouhejte a zlehka osmahneme na tuku. Zalijte 1 l vody, přidejte rozkrojenou cibuli (i se slupkou) a asi 10 min. vařte. Když je zelenina poloměkká, vyberte cibuli a vložte kukuřici a fazolové lusky. Krátce povařte a ochuťte.
Svitek: Utřete změklý tuk se žloutky, špetkou muškátového květu a špetkou soli, přisypte mouku a pažitku. Z bílků utřeme sníh. Těsto nalijte do zapékací misky, vymazané tukem a vysypané moukou. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dorůžova. Když svitek vychladne, z malými formičkami na vykrajování cestě z něj vykrajujte různé tvary a těsně před podáváním je vložte do talíře z teplou polévkou. Posypte bylinkami.

Podobné recepty:

Dort s vaječným koňakem, Dort s vaječným koňakem, Káva s vaječným likérem, Káva s vaječným likérem, Alžírská káva