Vepřové ragú s bramborami

Potřebujeme:

½ kg malých brambor, 350 g vepřového masa, 350 g kapusty, 1 konzervu kukuřice (425 ml), 1 konzervu fazolí (425 ml), 2 cibule, 4 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 chilli paprička, 1 bobkový list, 1, 2 l zeleninového vývaru, 3-4 PL maizeny (zarovnané), 2 ½ PL sekané petrželky, sůl, pepř, trochu citronové šťávy, 150 ml zakysané smetany

Jak na to:

Omyté brambory uvařte ve slupce doměkka, slijte, nechte vychladnout a oloupejte. Maso nakrájejte na malé kostičky, opečte na 2 lžíce oleje,, osolte, opepřete a odložte na teplé místo. Ve výpeku osmahneme oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte rajčatový protlak, chvíli povařte, vmíchejte umytý a na nudličky nakrájený kapusta, omytou, jadérek a žilek zbavenou a na jemno nasekanou chilli papričku, bobkový list, podlijte vývarem, nechte přejít varem, vmíchejte maso, odkapanou zeleninu, petrželku a uvařte doměkka. Maizenu rozmíchejte v troše vody, vlijte do ragú, nechte přejít varem a zhoustnout, dochuťte solí, pepřem, citrónovou šťávou. Brambory opečte na 2 PL oleje dozlatova. Podávejte s ragú.

Podobné recepty:

Vepřové ragú, Zapečené vepřové řízky s medem, Zapečené vepřové řízky s medem, Vepřové maso zapékané v červené zelí, Slavnostní vepřové žebírka