Kuřecí prsíčka v medové omáčce

Potřebujeme:

15 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 4 vykostěná prsíčka bez kůže po asi 200 g, 250 g oloupané cible perlovky, 3 středně velké očištěné mrkve nakrájené na kolečka, 1 velká očištěná cuketa nakrájená na plátky, šťáva a jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče a 1 citronu, 4 lžíce medu, 3 lžíce dijonské hořčice, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 1 lžíce oloupaného a nastrouhaného kořene zázvoru, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 250 g předvařené dlouhozrnné a plané rýže, čerstvá řeřicha potoční a na proužky nakrájená pomrančová kůra na ozdobení

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozehřejeme máslo a olej a kuře na něm během asi 3 minut po každé straně lehce opečeme. Pak maso vyjmeme a odložíme na talíř.
Na mírném ohni v kastrolu asi 10 minut dusíme cibuli, mrkev a cuketu. Pomerančovou a citronovou kůru a šťávu smícháme s medem, hořčicí, česnekem, zázvorem, solí a trochou pepře. Kuře vrátime do kastrolu a přelijeme ho medovou směsí. Přivedeme k varu a odstavíme kastrol z plotny.
Zakrytý kastrol dáme do trouby a 50 minut pečeme, přičemž kuře často přeléváme omáčkou. Po 25 minutách dáme vařit rýži. Jakmile je kuře propečené a rýže hotová, přeneseme kuře se zeleninou doprostřed servírovací mísy. Kolem rozložíme rýži, vše ozdobíme řeřichou a pomerančoovu kůrou a podáváme.

Podobné recepty:

Kuřecí prsíčka labužník, Kuřecí maso v medové omáčce, Kuřecí prsíčka plňené slaninou a čabajkou, Kuřecí prsíčka delikates, Prsíčka zapečená se smetanou