Vegetariánské lasagne

Potřebujeme:

1 až 1,5 balíčku lasagní, 2 plechovky krájených rajčat, 1 střední cuketa, 1 paprika, 1 větší cibule, 60 g másla, 1 litr mléka, 4 lžíce hladké mouky, petrželka, sýr mozarella, olej, oregano, sůl, pepř, cukr

Jak na to:

Rajčatová omáčka:
Na oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme na půl plátky nakrájenou cuketu a papriku nakrájenou na proužky. Osolíme, po změknutí přidáme rajčata z plechovky. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, oreganem, dle vlastní chuti.
Bešamel:
Rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Přilejeme mléko a mícháme do hladka a do mírného stuhnutí. Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme solí.
Formu lehce vytřeme rajskou omáčkou. Na ní vrstvíme lasagne a střídáme s bešamelem a rajskou omáčkou. Nakonec poklademe nakrájenou mozarellou a dáme do vyhřáté trouby při cca 200°C na 25 -30 minut.

Autor receptu: Geibri

Podobné recepty:

Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Rychlé špenátové lasagne, Ovocné lasagne s jogurtem, Cuketové lasagne, Lasagne Frankie