Šunková omeleta po italsku

Potřebujeme:

30 g másla, 1 středně velká oloupaná a nasekaná cibule, 1 velká odjádřená červená paprika nakrájená na drobné kostičky, po 1 lžičce sušené bazalky a sušeného oregana, 200 g mraženého sekaného špenátu - rozmrazíme, necháme okapat a vymačkáme do sucha, 170 g dušené šunky nakrájené na jemné kostičky, 5 vajec, 50 g strouhaného parmezánu, 100 ml mléka, 1/2 lžičky soli, 1/8 lžičky cayenského pepře, 200 g vařené dlouhozrnné loupané rýže

Jak na to:

Ve velké pánvi rozpustíme máslo a na mírném ohni na něm podusíme cibuli a papriku do měkka. Přidáme bazalku a oregano a minutu mícháme. Přidáme špenát a šunku a necháme směs 2-3 minuty důkladně prohřát.
Vejce smícháme s 30 g parmezánu, s mlékem, solí a caynským pepřem, přidáme rýži a 5 minut zvolna pečeme. Mezitím dáme předehřát gril. Omeletu posypeme zbytkem parmezánu a 2-3 minuty zapékáme v grilu, až omeleta ztuhne a zezlátne.
Hotové jídlo nakrájíme na dílky a podáváme s míchaným salátem.

Podobné recepty:

Sýrová omeleta, Sýrová omeleta, Šunková pomazánka, Sýrovo-šunková pomazánka, Šunková rolka