Kuřecí polévka s karí kořením

Potřebujeme:

540 g kuřecích prsíček bez kůže a kostí, 1/4 lžičky solli, čerstvě mletý černý pepř, 30 g másla nebo margarínu, 1 středně velká oloupaná cibule nakrájená na drobno, 1 velký očištěný stonek řapíkatého celeru nakrájený na kolečka, 2 středně velké očištené mrkve nakrájené na kolečka, 2 oloupané a utřené stroužky česneku, 2 lžičky středně pálivého karí koření, 340 g nakrájených rajčat bez slupek a jader, 1 litr drůbežího vývaru, 1 bobkový list, 100 g loupané dlouhozrnné rýže, 150 g smetany nebo bílého jogurtu, mletá paprika a snítky čerstvého koriandru (petrželky) na ozdobení

Jak na to:

Kuře osolíme a opepříme. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo nebo margarín a kuře v něm lehce osmahneme, 2 minuty po každé straně. Pak maso vyjmeme a odložíme stranou. Do kastrolu přidáme cibuli, celer, mrkev a česnek a dusíme 2-3 minuty. Vmícháme karí koření a podusíme ještě 1 minutu. Přidáme rajčata, vývar a bobkový list a přivedeme k varu.
Kuře vložíme zpátky do kastrolu a zmírníme plamen. Zakryté vaříme mírným varem 15-20 minut, nebo dokud kuře nezměkne. Vyjmeme kuře z polévky a položíme ho na talíř. Pak polévku opět přivedeme k varu, vmícháme rýži a hrnec částečně zakryjeme pokličkou. Vaříme mírným varem asi 15 minut, až je rýže měkká.
Mezitím nakrájíme kuřecí maso na malé kousky. Vyjmeme z polévky bobkový list, přidáme kuřecí maso a necháme 2-3 minuty přejít varem. Odstavíme polévku a vmícháme do ní smetanu nebo jogurt. Hotovou polévku rozléváme do nahrátých talířů, zdobíme paprikou a koriandrem (petrželkou) a podáváme s teplým pečivem (doporučujeme chléb nán).

Podobné recepty:

Kuřecí prsa s ananasem a broskví, Kuřecí prsa na kari s broskvemi, Mléčná polévka, Kuřecí polévka s banány, Kuřecí v kari omáčce