Pizza s baklažány a rajčaty

10.8.2011
Potřebujeme:

150 ml olivového oleje, 200 g očištěných baklažánů nakrájených na tenké plátky, 400 g těsta na pizzu nebo 200 g směsi na pizzu v prášku, zpracované podle pokynů na obalu, 1 oloupaná šalotka nasekaná nadrobno, 300 g oloupaných rajčat nakrájených na plátky, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 2 lžíce čerstvé bazalky sekané na hrubo, 50 g uzené vepřové klobásy nakrájené na plátky, 200 g mozzarelly nakrájené na menší kostky

Jak na to:

Ve velké pánví rozpálíme 2 lžíce oleje a ve čtyřech dávkách na něm opečeme plátky baklažánů. Na každou dávku přidáme 2 lžíce oleje. Opečené baklažány osušíme ubrouskem.
Na pánvi rozpálime zbytek oleje a šalotku na něm podusíme do měkka. Troubu předehřejeme na 220 °C. Na mírně pomoučené desce vyválíme těsto na pizzu tak, aby se vešlo do formy nebo na plech o rozměru asi 35 x 25 cm.
Formu nebo plech vyložíme těstem, poklademe ho plátky baklažánu a posypeme šalotkou. Pak těsto zakryjeme a necháme 15 minut odpočinout. Na pizzu rozložíme plátky rajčat a ochutíme je solí a trochou pepře. Navrch nasypeme bazalku, plátky uzené klobásy a kostičky mozzarelly. Pečeme v troubě 30 minut, až je těsto hotové a povrch pizzy zezlátne. Hotovou pizzu vyndáme z trouby a podáváme.

Podobné recepty:

Pizza z pita chleba, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Jogurtová pizza, Brokolice s rajčaty a žampiony