Kolínka zapečená s krabím masem

Potřebujeme:

200 g kolínek, 350 g mražené zeleninové směsi, čerstvě mletý černý pepř, 150 g čerstvého nebo okapaného bílého krabího masa z konzervy, 400 g konzervované humři nebo krevetové polévky, 250 ml smetany, 50 g strouhaného parmezánu nebo gruyéru, plátky limetky na ozdobení

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Kolínka uvaříme, přičemž na poslední 2 minuty vaření přidáme zmrazenou zeleninu. Obojí pak slijeme a důkladně propláchneme. Kolínka se zeleninou nalijeme do velkého vymazaného pekáče nebo koláčové formy. Ochutíme trochou pepře a navrch rozložíme krabí maso.
Polévku se smetanou nalijeme do kastrolu a za stálého míchání uvedeme na mírném ohni do varu. Pak teplotu snížíme, necháme omáčku minutu povařit a přelijeme jí krabí maso. Povrch rovnoměrně posypeme parmezánem a gruyére.
Krabí maso s těstovinami a zeleninou pečeme v troubě 20-30 minut, až zhnědne a na povrchu se objevují bublinky. Před podáváním ozdobíme plátky limetky.

Podobné recepty:

Kolínka s houbami, Kolínka s houbami, Pomazánka z brokolice s vejci a nepravým krabím masem, Sladké těstoviny, Těstoviny s krabim masem