Smetanový kuřecí talíř s brambory

Potřebujeme:

450 g oškrábaných malých nových brambor, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce čerstvé sekané pažitky, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 4 lžíce majonézy, 4 lžíce kysané smetany, 1 lžíce sekané čerstvé petrželky, 700 g pečeného kuřete nakrájeného na menší kousky, 2 očištěné stonky řapíkatého celeru nakrájené na kolečka, 4 očištěné a nasekané jarní cibulky, 1 lžíce okapaných a nasekaných kaparů, 2 natvrdo vařená oloupaná vejce nakrájené na dílky

Jak na to:

Brambory uvaříme do měkka. Mezitím smícháme v míse olej, vinný ocet, hořčici, pažitku, sůl a trochu pepře. Slijeme vodu, a jakmile brambory trochu vychladnou, nakrájíme je na široké plátky. Pak je smícháme s hořčičnou zálivkou a necháme vychladnout.
Ve druhé míse smícháme majonézu s kysanou smetanou a petrželkou. Do zálivky vmícháme kousky kuřecího masa, celer, jarní cibulku a kapary, pak mísu zakryjeme a necháme salát 20 minut proležet.
Studený bramborový salát rozložíme po okraji servírovacího talíře a doprostřed upravíme kuřecí směs. Před podáváním ozdobíme dílky vajec.

Podobné recepty:

Pikantní chuťovky, Kuře na houbách, Pikantní kuřecí plátek na sýrové kaši, Roquefortová pomazánka, Roqfortová pomazánka