Dušené kuře s brokolicí

Potřebujeme:

2 lžičky škrobové moučky, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce suchého sherry, 450 g vykostěných kuřecích prsíček bez kůže nakrájených na tenké proužky, 2 lžíce arašidového oleje, 2 oloupané kousky kořenového zázvoru asi 2,5 cm dlouhé, nakrájené na tenké proužky, 2 oloupané a utřené stroužky česneku, 450 g očištěné brokolice rozdělené na malé růžičky nebo 350 g rozmrazených a osušených růžiček mražené brokolice, 1 velká odjádřená červená paprika nakrájená na dlouhé proužky, 450 ml drůbežího vývaru, 100 g těstovinových mašliček (farfallini), 30 g piniových ořišíků

Jak na to:

V míse smícháme škrobovou moučku se sójovou omáčkou a sherry, přidáme proužky kuřecího masa a důkladně je promícháme. Zakrytou mísu odložíme stranou a necháme maso 10-15 minut marinovat.
Ve velké pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přidáme zázvor a česnek a na středně prudkém ohni během 2 minut osmahneme. Přidáme brokolici a necháme 3 minuty změknou. Sítovou naběračkou vybereme zeleninu do mísy.
V pánvi rozehřejeme zbytek oleje, přidáme proužky kuřete a 5-6 minut je opékáme, až je maso hotové. Pak kuře vyjmeme a přidáme k zelenině. Do pánve nalijeme vývar, uvedeme ho do varu a vmícháme těstoviny. Na mírném ohni vaříme za občasného míchání asi 10 minut, až se všechna tekutina vsákne.
Do těstovin přimícháme kuřecí maso se zeleninou a piniové ořišky. Necháme 4-5 minut prohřát a podáváme.

Podobné recepty:

Těstoviny s kuřetem a brokolicí, Dušené kuře se švestkami, Dušené kuře na houbách, Dušené kuře na houbách, Kuře Kalkata