Obalované kuřecí řízky

Potřebujeme:

180 g špaget nebo jiných dlouhých těstovin (například spaghettini), po 180 g zelené a žluté cukety rozkrojené po délce na čtvrtky a nakrájené na silné plátky, 4 vykostěná kuřecí prsíčka asi po 200 g, bez kůže a naklepaná do tenka, 1 rozšlehané vejce, 60 g jemné strouhanky, 3 lžíce olivového oleje, 400 g rajské omáčky ze skleničky, 60 g strouhaného parmezánu, 180 g strouhané mozzarelly, snítky čerstvé majoránky na ozdobení

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Těstoviny uvaříme, přičemž na poslední 3 minuty varu přidáme do hrnce cukety. Mezitím obalíme kuřecí prsíčka po obou stranách nejprve v rozšlehaném vejci a pak v strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepeme.
Ve velké pánvi rozpálime 2 lžíce oleje a prsíčka v něm smažíme minutu po každé straně. Těstoviny s cuketou vyklopíme do cedníku, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak je rozložíme do mělkého vymazaného pekáčku o rozměrech asi 30 c 20 cm a promícháme se zbytkem oleje.
Na těstoviny rozložíme kuřecí řízky a zalijeme je omáčkou. Posypeme parmezánem a zapékáme 15 minut v troubě. Pak jídlo vyndáme z trouby a posypeme mozzarellou. Pečeme dalších 5 minut, až se mozzarella rozpustí, ozdobíme snítkami majoránky a podáváme.

Podobné recepty:

Kuřecí řízky v kokosu, Dušené kuřecí řízky s cibulí, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě, Zapékané kuřecí řízky