Sekaná s bulgurem

Potřebujeme:

110 g bulguru, 2 lžíce sekané čerstvé petrželky, 300 ml vařícího drůbežího vývaru, 3 středně velké odjádřené papriky, červená, zelená a žlutá - z každé odkrojíme dvě kolečka a zbytek nasekáme nadrobno, 1 lžíce olivového oleje, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 1 středně velká oloupaná cibule nasekaná nadrobno, 1 lehce rozšlehaná vejce, 450 g náplně do vepřových párků, 2 lžíce rajského protlaku

Jak na to:

Bulgur a petrželku nasypeme do mísy a zalijeme vroucím vývarem. Necháme 15-20 minut stát, až se všechna tekutina vsákne. Mezitím rozkrojíme papriková kolečka napůl a rozložíme je tak, aby se mírně překrývala, na dno vymazané teflonové formy o rozměrech asi 25 x 12 cm.
Troubu předehřejeme na 180 °C. V pánvi rozpálime olej a sekané papriky, česnek a cibuli na něm 10 minut dusíme do měkka. Do bulguru vmícháme polovinu rozšlehaného vejce. Zbytek vejce smícháme ve druhé míse s párkovou náplní, rajským protlakem a paprikovou směsí.
Třetinu masové směsi optatrně rozetřeme na kolečka paprík a povrch až do rohů uhladíme. Na maso rozprostřeme polovinu bulguru. Obě vrstvy zopakujeme ještě jednou a navrch položíme třetí vrstvu masové směsi. Povrch dobře uhladíme a zakryjeme alobalem.
Formu postavíme do pekáče a přilijeme do něj tolik horké vody, aby byla do poloviny ponořená. Pečeme v troubě 1 1/2 hodiny, až sekaná ztuhne a propeče se i uvnitř. Hotové jídlo necháme ve formě vychladnout a zakrytou formu uložíme přes noc do chladničky.
Před podáváním nakrájíme sekanou na široké plátky a jako přílohu podáváme rajčata, celr, nakládanou zeleninu a chřupavý chléb.

Podobné recepty:

Králík na zelenině s bulgurem, Masový dort z masa, Sekaná + karbanátky se zeleninou, Sekaná , Plněná sekaná