Losos ve smetanové omáčce

Potřebujeme:

200 g nudlí (fettucine nebo tagliatelle), 2 lžíce olivového oleje, 4 očištěné jarní ciublky nasekané nadrobno, 350 g očištěných čerstvých nebo mražených hlaviček chřestu nakrájených na delší kousky, 400 g okapaného konzervovaného červeného lososa bez kôže a kostí rozebraného na vločky, 1 lžíce kaparů nasekaných nadrobno, čerstvý mletý černý pepř, 300 ml créme double, 1 citron rozkrojený na 4 díly

Jak na to:

Těstoviny uvaříme. Mezitím ve velké pánvi rozpálíme olej a na mírném ohni na něm 5 minut pod pokličkou podusíme jarní cibulku a chřest. K cibuli s chřestem přidáme lososa, kapary, pepř a créme double a za stálého míchání necháme 5 minut prohřát.
Těstoviny slijeme a opatrně, ale důkladně promícháme s rybí směsí. Hotové jídlo vyklopíme na nahřátou servírovací mísu, ozdobíme dílky citronu a podáváme se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Voňavé brambory ve smetanové omáčce, Marinované kuřecí prsa zapečené v smetanově sýrové omáčce, Hrášek ve smetanové omáčce s houbami, Fazole ve smetanové omáčce podávané v chlebu, Smetanové fazole