Ostrá kuřecí polévka s chilli papričkami

Potřebujeme:

2 malé čerstvé zelené chilli papričky bez jader, 4 oloupané stroužky česneku, 2 lžíce vody, 650 g kuřecích prsíček bez kostí a kůže, 1 litr drůbežího vývaru, 1 velká oloupaná cibule nakrájená na drobno, 2 lžičky mletého kmínu, 1 bobkový list, 1 lžička sušeného tymiánu, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 100 g mražených kukuřičných zrn, 2 lžičky sekaného čerstvého koriandru (petrželky)
Na ozdobení: 50 g hrubo drcených chipsů tortilla, 1 středně velké avokádo bez pecky, rozpůlené, oloupané a nakrájené na kostky, 2 očištěné jarní cibulky nakrájené na kolečka

Jak na to:

Papričky, česnek a vodu mixujeme minutu v kuchyňském mixéru, případně česnek s papričkami nasekáme na drobno a smícháme s vodou. Do většího hrnce nalijeme vývar a přidáme kuřecí prsíčka, cibuli, kmín, bobkový list, tymián, sůl, trochu pepře a papričkové směsi a přivedeme k varu. Pak teplotu zmírníme a vaříme asi 15 minut.
Sítovou naběračkou vyjmeme zchladnout a pak je nakrájíme na malé kousky. Kousky kuřete vrátíme do hrnce a přidáme kukuřici a koriandr. Přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme asi pět minut, nebo dokud není kuře měkké. Odstraníme bobkový list.
Hotovou polévku rozléváme do nahřatých talírů. Každou porci ozdobíme před podáváním trochou tortilla chips, kousky avokáda a nakrájenou jarní cibulkou.

Podobné recepty:

Thajská pikantní kyselá polévka s krevetami "otm yam ogong", Cuketová polévka, Ostrá čínská polévka, Vášnivá polévka, Fjitas a Platanos Calientes