Svěží kuřecí salát

Potřebujeme:

100 g cibatty nebo bagety nakrájené na menší kostky, 6 polévkových lžic olivového oleje, 3 lžíce červeného vinného octa, 4 lžíce sekané čerstvé bazalky, 2 oloupané stroužky česneku, 4 okapané plátky ančoviček, čerstvě mletý černý pepř, 300 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa nakrájeného na kostičky, 900 g odjádřených rajčat nakrájených na kostky, 1 velká oloupaná salátová okurka nakrájená ne menší kostky, 1 omytá locika, snítky čerstvé bazalky na ozdobení

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Na plech rozprostřeme kostky chleba a pečeme je 12-15 minut, až mírně zezlátnou a jsou chřupavé. Vyndáme je z trouby a necháme vychladnout.
Mezitím umixujeme v kuchyňském robotu olej, vinný ocet, bazalku, česnek, ančovičky a trochu pepře (30 vteřin). Do velké mísy nasypeme kostky chleba, kuřecí maso, rajčata a okurku a přidáme zálivku. Vše dobře promícháme a necháme 5 minut stát.
Na čtyři talíře rozprostřeme listy lociky a rozložíme na ně porce salátu. Před podávaním ozdobíme snítkami bazalky.

Podobné recepty:

Svěží salát, Salát Angelo, Kuřecí salát, Kuřecí salát, Americký salát