Zeleninová polévka s krůtími knedlíčky

Potřebujeme:

350 g nadrobno nakrájeného krůtího masa, 30 g strouhaného parmezánu, 1 lehce rozšlehané vejce, 30 g čerstvé strouhanky, 4 lžíce sekané petrželky, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 1 lžíce vody, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky oloupaného a utřeného česneku, 2 středně velké očištěné rozpůlené cukety nakrájené na plátky, 150 g otřených mladých žampionů nakrájených na plátky, 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu, 400 g krájených konzervovaných rajčat, 1 litr drůbežího vývaru, 250 g pokrájených zelených fazolek, 150 g rozlámaných špaget, 200 g vařených bílých fazolí, propláchnutých a okapaných

Jak na to:

Smícháme krůtí maso, parmezán, vejce, strouhanku, polovinu petrželky, polovinu soli, trochu pepře a vodu. Hotovou směs vytvarujeme do knedlíčků velkosti ořechu, zakryjeme a uložíme do ledničky.
Ve větším hrnci rozpálíme olej a na mírném plameni krátce osmahneme česnek. Přidáme cukety, žampiony a rozmarýn a za občasného míchaní dusíme 10 minut, dokud nejsou všechny přísady měkké. Přidáme rajčata, vývar a zbývající sůl. Přivedem k varu, pak vmícháme fazolky a špagety.
Hrnec částečně zakryjeme pokličkou, přivedeme polévku k varu a na mírném ohni vaříme 8 minut. Snížíme teplotu a přidáme masové knedlíčky. Vaříme 5 minut, pak přidáme fazole a vaříme ještě další 3 minuty, aby se fazole prohřály.
Ochutíme pepřem, posypeme zbytkem petrželky a podáváme s bílým pečivem (doporučujeme italský chléb, například ciabattu).

Podobné recepty:

Hovězí polévka s knedlíčky, Brokolicová polévka se sýrovými knedlíčky, Japonská polévka s nudlemi a knedlíčky, Drůbková polévka s knedlíčky, Brokolicová polévka s květákový knedlíčky