Krůtí prsíčka v česnekové omáčce

Potřebujeme:

1 celá neloupaná palička česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 30 g listků čerstvé bazalky nasekaných najemno, 2 krůtí prsíčka asi po 500 g, 350 g oloupaných italských nebo jiných kořeněných párků, 200 g očištěného propraného čerstvého špenátu natrhaného na kousky, 300 ml drůbežího vývaru, 2-3 lžičky sušené bylinkové směsi, 450 g tlustých opečených krajíců bílého chleba nakrájených na kostky, 1/4 lžičky soli, 2 středně velké oloupané cibule nakrájené na čtvrtky, 200 g rybizových rajčat

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Paličku česneku zabalíme do alobalu a 30-40 minut ho pečeme, až balíček změkne (v mikrovlnné troubě vložíme česnek do vody tak, aby byl ponořený, a 2-2 1/2 minuty ho pečeme při nejvyšším stupni - záleží na velikosti paličky a na výkonu trouby). Jakmile česnek trochu vychladne, vymačkáme všechnu dužinu do nylonového sitka. Sítkem ji prolisujeme do misky a zašleháme do ní lžíci oleje, citronovou šťávu a bazalku.
Vezmeme krůtí prsíčka a opatrně vsuneme prsty mezi kůži tak, abychom vytvořili jakousi kapustu. Tu naplníme česnekovou omáčkou. Nahřejeme velkou teflonovou pánev a asi 5 minut v ním opékáme párky, až mírně zhnědnou. Při opékání je rozdělíme na malé kousky.
Přidáme špenát, vývar a bylinkovou směs a v nezakryté pánvi mícháme si 5 minut, až špenát změkne. Podušenou směs přelijeme do velké mísy, přidáme opečené kostky chleba a promícháme.
Takto připravenou směs rozprostřeme na dno velké zapékácí mísy a navrch rozložíme kůži nahoru krůtí prsíčka. Potřeme je zbývajícím olejem a posolíme. Kolem masa nasypeme cibuli a vše zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě 40 minut.
Sundáme alobal a pečeme ještě 30-40 minut, až je maso hotové. Nakonec přidáme rybízová rajčata, necháme ještě 5-10 minut zapéct a hned podáváme.

Podobné recepty:

Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Kuřecí prsíčka labužník, Krůtí smaženky s mrkví, Kuřecí řízek,ala chipsy