Kuřecí salát s brokolicí

Potřebujeme:

200 g nudlí (tagliatelle), nebo menších tvarovaných těstovin, 300 g malých růžiček brokolice, 2 lžičky jemné nebo ostré karí pasty, 3 lžíce mangového čatní s drobně pokrájeným ovocem, 1 lžíce bílého vinného octa, po 15 ml bílého jogurtu a kysané smetany, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 300 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa nakrájeného na kostky, 1 oloupaná červená cibule nasekaná na drobno, 1 odjádřená červená paprika nakrájená na jemné proužky, 2 lžíce mírně opražených tenkých plátků mandlí

Jak na to:

Uvaříme těstoviny a 3 minuty před dovařením přidáme bokolici. Uvařené těstoviny s brokolicí vyklopíme na cedník, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
Mezitím smícháme v misce karí pastu, čatní a vinný ocet a ušleháme do hladka. Přidáme jogurt, kysanou smetanou, sůl a trochu pepře. Vše dobře rozmícháme.
Do velké mísy nasypeme těstoviny s brokolicí, zalijeme je polovinou zálivky a důkladně rozmícháme. Přidáme kuřecí maso, cibuli, papriku a zbytek zálivky a znovu promícháme.
Salát vyklopíme na servírovací mísu, posypeme opraženými mandlemi a podáváme.

Podobné recepty:

Kuřecí nudličky s nivou a brokolicí, Zapékané těstoviny s brokolicí a kuřecím masem, Kuřecí prsa s brokolicí v sýrové omáčce, Kuřecí prsa s brokolicí a se sýrem, Brokolicový salát s drůbežím šunkou