Těstoviny s tuňákem, rajčaty a brokolicí

Potřebujeme:

350 g středně velkých těstovin (napríkald rigatoni), 350 g očištěné brokolice rozdělené na drobné růžičky, stonky oloupaná a nakrájené na plátky, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octu nebo červeného vinného octa, 1 lžíce dijonské hořčice, čerstvě mletý černý pepř, 50 g okapaných konzervovaných ančoviček nasekaných na drobno, olej uschováme, 200 g okapaného a rozebraného konzervovaného tuňáka, olej uschováme, 3 očištěné jarníí cibulky nasekané na drobno, 2 zralá středně velká odjádřená rajčata nakrájená na dílky, 2 lžíce sekané čerstvé petrželky

Jak na to:

Těstoviny uvaříme a na poslední 4 minuty vaření k nim přidáme brokolici. Mezitím ušleháme ve velké míse olej, ocet, hořčici a trochu pepře. Přidáme olej z ančoviček a tuňáka a na závěr vmícháme i sekané ančovičky, tuňáka, jarní cibulku, rajčata a sekanou petrželku.
Těstoviny s brokolicí slijeme a zamícháme do tuňákové zálivky. Hotový salát podáváme teplý nebo studený s cibattou nebo jiným italským chlebem.

Podobné recepty:

Těstoviny s tuňákem a zelenou omáčkou, Těstoviny s tuňákem, Těstovinový salát s tuňákem, Špagety - těstoviny, Těstoviny s brokolicí a sýrem