Kuřecí salát s ovocem

Potřebujeme:

150 ml nízkotučného bílého jogurtu, 150 g majonézy, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce středně palivého karí koření, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 2 lžíce sekaného čerstvého koriandru nebo zahradní petrželky, 200 g očištěných cukrových lusků 1 minutu blanšírovaných, 180 g vařené dlouhozrnné neloupané rýže, 450 g vařeného kuřecího masa nakrájeného na kostičky, 4 očištěné jarní ciublky nasekané na drobno, 2 malé ananasové nebo galské melouny nakrájené na čtvrtky, odjádřené a oloupané, s dužinou nakrájenou na kostky, 400 g okapaného neslazeného krájeného ananasu z konzervy

Jak na to:

V míse smícháme jogurt, majonézu, citronovou šťávu, karí koření, sůl, trochu pepře a koriandr nebo petrželku.
Cukrové lusky nakrájíme na proužky a přidáme je do jogurtové zálivky spolu s rýží, kuřecím masem, jarní cibulkou, melounem a ananasem. Vše dobře promícháme, pak salát přeložíme do umělohmotné nádoby, zakryjeme a necháme vychladit.

Podobné recepty:

Kuřecí salát s ovocem, Salát Angelo, Kuřecí salát, Švýcarský ovocně-sýrový salát, Kuřecí salát