Špenátová polévka s těstovinami a cizrnou

Potřebujeme:

2 lžíce olivového oleje, 1 velká oloupaná cibule nasekaná na drobno, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 1 lžička sušené majoránky, 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu, 450 g očištěného a opraného čerstvého špenátu nebo 200 g mražných špenátových listů, 200 g vařené, propláchutné a okapané cizrny, 1,5 litrů hovězího vývaru, 100 g mušliček nebo jiných polévkových těstovin, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 50 g strouhaného parmezánu, 1 lžíce panenského olivového oleje (podle chuti)

Jak na to:

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a 10 minut na něm dusíme cibuli do hněda. Přidáme česnek, majoránku a rozmarýn a dusíme další 2 minuty. Přidáme špenát a pod pokličkou dusíme na mírném ohni dalších 5 minut. Přidáme cizrnu a vývar a přivedeme k varu.
Přidáme těstoviny, zmírníme teplotu a na mírném ohni vaříme za občasného míchání 10 minut, dokud nezměknou. Dochutíme solí a pepřem. Pak rozléváme do nahřátých talířů. Posypeme parmezánem a podáváme s křupavým pečivem.

Podobné recepty:

Cizrna s Bobem a žampiony, Špenátová polévka, Špenátová polévka, Špenátová polévka, Špenátová polévka s nivou