Fazolová polévka s těstovinami

Potřebujeme:

2 lžíce olivového oleje, 1 středně velká oloupaná a jemně nasekaná cibule, 1 očištěný a jemně nasekaný řapík celeru, 300 ml rajského protlaku nebo konzervovaných krájených rajčat, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 3 lžíce jemně posekané zelené petrželky, 1 lžička sušeného rozmarýnu, 300 g uvařených, propláchnutých a okapaných fazolí, 800 ml hovězího, slepičího nebo zeleninového vývaru, 100 g malých kolínek, 50 g strouhaného parmezánu, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř

Jak na to:

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na středně velkém plameni podusíme za občasného míchání cibuli a celer do měkka. Přidáme rajský protlak nebo konzervovaná rajčata, česnek, 2 lžíce petrželky a rozmarýn a pod pokličkou dusíme dalších 5 minut. Přidáme fazole a vývar a přivedeme do mírného varu.
Přidáme těstoviny a za častého míchání vaříme asi 10 minut, dokud těstoviny nezměknou. Přidáme parmezán (2 lžíce si necháme stranou), sůl a trochu pepře.
Polévku nalijeme do předehřátých talířů, posypeme zbylou petrželkou a parmezánem a podáváme s tmavým lehkým chlebem.

Podobné recepty:

Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka, Fasolada - řecká fazolová polévka, Fazolová polévka s bramborem