Pizza z pita chleba

18.7.2011
Potřebujeme:

3 lžíce olivového oleje, 1 velká oloupaná cibule nasekaná na drobno, 1 velká odjádřená červená paprika nakrájená na tenké plátky, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 2 lžičky sušeného oregana, 200 g otřených žampionů nakrájených na tenké plátky, 450 g očištěných baklažánů rozpůlených a nakrájených na tenké plátky, 800 g konzervovaných krájených rajčat, 3 oloupané a utřené stroužky česneku, 8 pita chlebů, 200 g strouhané mozzarelly, 15 listů ledového salátu

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 200 C. Ve velké pánví rozpálíme olej a za občasného míchání na něm ve 2 minutách osmahneme cibuli, papriku, sůl, trochu pepře a oregano. Přidáme houby a baklažány a mícháme ještě 5 minut. Přidáme rajčata a česnek a na mírném ohni dusíme 5-8 minut, až se směs vydusí na polovinu a vytvoří hustou kaši.
Pita chleby rozložíme na plech a směs s baklažány na ně rozdělíme. Povrch posypeme mozzarellou a vše pečeme v troubě 10-15 minut, až se sýr roztaví. Pak chleby vyndáme z trouby a po dvou je rozdělíme na čtyři talíře.
Ozdobíme listy salátu a podáváme.

Podobné recepty:

Pizza - pita, Pizza - pita, Gyros, Pita chlebíčky s cottage sýrem, Chlebíková pizza