Kuřecí salát s karí

Potřebujeme:

500 ml drůbežího vývaru, 500 g vykostěných kuřecích prsíček bez kůže, 200 g dlouhozrnné neloupané rýže, 200 g očištěných a blanšírovaných cukrových lusků překrojených napůl, 4 velké oškrábané a nastrouhané mrkve, 4 očištěné jarní cibulky nasekané na drobno, 50 g sultánek, 300 g nízkotučného bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžička málo pálivé karí pasty, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 6 velkých omytých listů lociky, 50 g mírně opražených tenkých plátků mandlí

Jak na to:

Do velkého kastrolu vlijeme vývar a uvedeme ho do varu. Pak teplotu snížíme, přidáme kuřecí prsíčka a mírným varem vaříme 10-15 minut, až je maso hotové. Pak maso vyjmeme a na talíři necháme 20 minut vychladnout.
Vývar nalijeme do odměrky a doplníme vodou na 500 ml. Pak ho dáme zpět do kastrolu a přivedeme k varu. Přidáme rýži, snížíme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem 30 minut, až se všechen vývar vsákne a rýže změkne. Odstavíme kastrol z ohně a počkáme, až rýže vychladne. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kostky a dáme je do velké mísy. Přidáme rýži, cukrové lusky, mrkev, jarní cibulku a sultánky. Ve velké míse smícháme jogurt s majonézou, karí pastou, solí a trochou pepře. Touto směsí zalijeme kuře s rýží a jemně promícháme.
Lístky lociky oklepeme do sucha a rozložíme je na velký servírovací talíř. Na ně pečlivě přeložíme salát, posypeme ho praženým mandlemi a podáváme.

Podobné recepty:

Kuřecí prsíčka na kari +zel.salát, Salát Mňam, Kuřecí salát s ovocem, Masíčko do salátu, Rychlovka kuřecí kousky na kari