Marinované hovězí na grilu

Potřebujeme:

1/2 lžičky soli, po 1 lžičce sušeného tymiánu a sušené majoránky, čerstvě mletý černý pepř, 2 oloupané a utřené stroužky česneku, 450 g zadního hovězího bez tuku nakrájeného na 12 kostek, 550 g oškrábaných malých nových brambor, 2 odjádřené malé červené papriky, každá nakrájená na 12 koustků, 2 středně velké očištěné cukety, každá nakrájená na 6 širokých koleček, 1 lžíce olivového oleje, dlouhé snítky čerstvého tymiánu

Jak na to:

Polovinu soli smícháme v menší míse s tymiánem, majoránkou, trochou pepře a česnekem. Ve směsii důkladně obalíme kostky masa, mísu zakryjeme a na 2 hodiny uložíme do chladničky.
Mezitím uvaříme brambory, slijeme je a propláchneme studenou vodou. Přidáme papriky, cukety, zbytek soli, olej a promícháme. Marinované maso navlékneme na čtyři dlouhé kovové jehly a proložíme ho cuketami, brambory a paprikou.
Grilovací rošt umístíme asi 15 cm nad uhlí rozpálené do běla. Každý špíz ovineme snítkou čerstvého tymiánu a za občasného obracení pečeme 10 minut, až je maso svrchu hnědé, ale uvnitř zůstává šťavnaté. Podáváme s teplým čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Marinované vepřové kare, Marinované hovězí maso, Hovězí plátky s bylinkami a sýrem, Marinované kuře, Steaky pub