Italské masové kuličky

11.7.2011
Potřebujeme:

120 g čerstvé strouhanky, 450 g mletého zadního hovězího bez tuku, 60 g oloupaných italských česnekových párků nasekaných na drobno, 3 lžíce čerstvé sekané petrželky, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 30 g strouhaného parmezánu, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 1 rozšlehané vejce, 2 lžíce olivového oleje, 60 g másla, 800 g očištěného, propláchnutého a blanšírovaného špenátu, 1/4 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku, 220 g vyzrálých oloupaných a odjadřených rajčat posekaných na drobno

Jak na to:

Do mísy nasypeme polovinu strouhanky a smícháme ji s hovězím, játrovkou a česnekovými párky, petrželkou, česnekem, parmezánem, solí, trochou pepře a vejcem. Hmotu vytvarujeme do 12 kuliček a obalíme je ve zbytku strouhanky.
Ve velké pánvi rozpálíme olej a 10-12 minut na něm kuličky smažíme do zlatova. Přidáme máslo a necháme ho rozpustit, pak vmícháme špenát, strouhaný muškátový oříšek a rajčata.
Za stálého míchání povaříme asi 2 minuty, aby se zelenina prohřála. Pozor, abychom při míchání kuličky nerozdrobili. Podáváme s teplým vícerzrnným chlebem.

Podobné recepty:

Italské masové kuličky s paprikovou omáčkou, Čertové kuličky, Masové kuličky s kysaným zelím, Zelí s masovými kuličkami, Masové kuličky v rajčatové omáčce