Dušené hovězí karbonátky

Potřebujeme:

80 g strouhanky z celozrnného pečiva, 800 g libového mletého hovězího, 1 rozšlehané vejce, 1 lžíce kečupu, 2 lžičky worcesterské omáčky, 1 lžíce rajčatovho čatní, po 1 lžičce sušeného oregana a sušeného tymiánu, 1 lžička soli, čerstvě mletý černý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 středne velká oloupaná cibule nakrájená na tenká kolečka, 4 středně velké očištené mrkve nakrájené na kolečka, 2 malé oloupané pastináky nakrájené na kostky, 100 g mladých kukuřičnýh klasů, 2 lžičky hladké mouky, 680 g oškrábaných brambor nakrájených na kostky, 300 ml hovězího vývaru, jemně sekaná zelená petrželka na ozdobení

Jak na to:

V míse smícháme strouhanku, mleté maso, vejce, kečup, worcesterskou omáčku, čatní, tymián a oregano, ochutíme polovinou soli a dobře opepříme. Směs rozdělíme na osm stejně velkých dílů a vytvarujeme placičky.
Ve velkém katrolu rozpálíme olej, opečeme karbanátky po obou stranách do hněda a dáme je na talíř. Do kastrolu vložíme cibuli, karotku, pastináky a kukuřicí a na mírném ohni podusíme 2-3 minuty. Vmícháme mouku a na zeleninu rozložíme karbanátky. Obložíme je brambory a vše zalijeme hovězím vývarem.
Pod pokličkoou dusíme na mírném ohni 40-50 minut, až je maso hotové a zelenina změkne. V případě potřeby přidáme vývar. Hotové jídlo posypeme sekanou petrželkou a podáváme.

Podobné recepty:

Houbofleky, Hovězí maso dušené na hořčici, Hovězí maso dušené na hořčici, Indonéské dušené hovězí plátky , Kaviárový salát