Šunka se sladkými brambory na pomerančích

3.7.2011
Potřebujeme:

2 lžíce slunečnicového oleje, 230 g oloupané cibule perlovky nebo šalotek, 450 g vařené šunky nakrájené na menší kostky, 450 g sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na menší kostky, 400 ml drůbežího vývaru, 2 lžičky strouhané pomerančové kůry, 340 g čerstvého ananasu nakrájeného na kousky, bez košťálu a oček, 1 lžíce škrobové moučky, šťáva z 1 velkého pomeranče, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 340 g růžiček čerstvé brokolice

Jak na to:

Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a 5 minut na něm necháme osmahnout cibuli. Přidáme šunku a sladké brambory a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme vývar, pomerančovou kůru a ananas a pod pokličkou vaříme mírným varem 10 minut.
Škrobovou moučku smícháme s pomerančovou šťávou, směs vlijeme do kastrolu a za stálého míchání minutu vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Ochutíme soli a trochou pepře. Přidáme brokolici a pod pokličkou podusíme 5-10 minut, aby změkla.
Hotové jídlo podáváme s tlustými krajíci čerstvého bílého chleba, do kterého šťáva dobře nasákne.

Podobné recepty:

Zapečené brambory sešlehačkou, Šunkový salát se sladkými brambory, Zapékané prsa s lečem, Zapekaná brokolice se šunkou a smetanou ke šlehání, Losos na pomerančích