Zelná polévka s pálivou klobásou

Potřebujeme:

1 lžíce olivového oleje, 30 g másla, 1 velká oloupaná cibule nakrájená na drobno, 120 g vařené šunky nakrájené na menší kostky, 220 g paprikové klobásy nakrájené na tenké kolečka, 450 g propláchnutého a dobře okapaného kyselého zelí, 450 g oškrábanýh brambor nakrájených na menší kostky, 800 ml hovězího vývaru, 1 lžiča kmínu (podle chuti), čerstvě mletý černý pepř, 1 jarní cibulka, očištěná a na drobno nasekaná

Jak na to:

Ve větším hrnci rozpálíme olej s máslem a nakrájenou cibuli na něm osmahneme do zlatova.
Přidáme šunku a klobásu a a občasného míchání je necháme asi 5 minut osmahnout. Přidáme kyselé zelí, brambory, vývar a případně kmín. Ochutíme pepřem a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a na středně velkém ohni vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
Hotovou polévku nalijeme do nahřátých talířů a posypeme jarní cibulkou. Jako přílohu podáváme pečivo s kmínem nebo sezamovými semínky.

Podobné recepty:

Čočková polévka s klobásou, Zelná polévka, Zelná polévka, Růžová polévka - zelná, Kuře v sýrové peřince