Koprová s masovými knedlíčky

Potřebujeme:

450 g libového hovězího, 1 lžička mletého koriandru, 1 vejce, 30 g čerstvé strouhanky, 1 malá oloupaná cibule nasekaná na drobno, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 80 g dlouhozrnné loupané rýže, 2 očištěné jarní cibulky nasekané na drobno, 2 lžíce sekaného čerstvého kopru nebo 1 lžička sušeného, 1,5 l drůbežího vývaru, 3 očištěné cukety nakrájené na drobné kostičky, čerstvý kopr na ozdobení

Jak na to:

Hovězí maso smísíme s koriandrem, vejcem, strouhankou, cibulí a polovinou soli a pepře.
Vzniklou hmotu rozdělíme na 30 dílků a navlhčenýma rukama z nich vytvarujeme kuličky. Hotové dáme na talíř, zakryjeme a dáme do chladničky.
Ve větším hrnci rozpálíme olej a polovinu masových knedlíčků necháme asi 10 minut osmahnout a při tom je zvolna otáčíme. Osmahnuté kuličky vyjmeme a osušíme ubrouskem. Totéž provedeme s druhou polovinou knedlíčků.
Přidáme rýži, jarní cibulku, kopr, vývar, zbytek soli a špetku peře a přivedeme k varu. Pak teplotu zmírníme, polévku zakryjeme a 20 minut vaříme na mírném ohni. Přidáme cukety a masové knedlíčky a mírným varem vaříme ještě asi 8 minut.
Hotovou polévku rozléváme do nahřátých talířů a zdobíme koprem.

Podobné recepty:

Hovězí polévka s knedlíčky, Polévka s masovými knedlíčky, Knedlíčky, Šunkové knedlíčky (do polévky), Falešné játrové knedlíčky (do polévky)