Kuřecí polévka s rýží

Potřebujeme:

4 porce
30 g másla nebo margarínu, 1 lžíce olivového oleje, 450 g nakrájených kuřecích prsíček bez kůže a kostí, 1 litr drůbežího vývaru, 2 stredne velké očištěné mrkve nakrájené na kolečka, 1 velká oloupaná cibule nakrájená na drobno, 80 g dlouhozrnné neloupané rýže, 2 lžíce sekané zelené petrželky, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý pepř, 10 g mírně opražených mandlových vloček a snítky petrželky na ozdobení

Jak na to:

Ve větším hrnci rozpustíme máslo nebo margarín a olivový olej, přidáme kuřecí maso a na mírném ohni necháme 10 minut osmahnout.
Přilijeme vývar, přidáme mrkev, cibuli a sekanou petrželku. Ochutíme solí a trochou pepře.
Hrnec zakryjeme a polévku pomalu přivedeme k varu. Pak zmírnime teplotu a necháme si 25 minut povařit, až je rýže měkká. Hotovou polévku rozléváme do nahřátých talírů, zdobíme mandlemi a petrželkou a podávame s teplými makovými rohlíkmi.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa v banánovém listě s kari rýží na šalotka, Kuřecí kari polévka s rýží na řecký způsob, Rizoto s jasmínovou rýží, Kuřecí rizoto se smetanou, Kuřecí na kokosu