Přírodní telecí řízek

Potřebujeme:

500 g telecí kýty, 1 lžička hladké mouky nebo škrobové moučky, 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku, sůl, 2 lžíce oleje na opečení

Jak na to:

Telecí kýtu odblaníme a nakrájíme přes vlákno na řízky. Okraje na několika místech nařízneme, aby se maso při úpravě nekroutilo a osolíme. Poprášíme hladkou moukou nebo škrobovou moučkou a řízky vložíme do rezehřátého oleje a prudce je opečeme po obou stranách. Potom maso podlijeme malým množstvím horké vody, přiklopíme pokličkou a podusíme doměkka. Nakonec šťávu zjemníme máslem a podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží. pokrm doplníme zeleninovým salátem nebo kompotem.

Autor receptu: L

Podobné recepty:

Telecí řízek v alobalu, Telecí řízek v sýrovém těstíčku, Plnění telecí řízek, Kotlety, Hovězí řízek Dubarry