Buchta ala Banánky v čokoládě

Potřebujeme:

Suroviny na těsto: 5 vajec, 120 g cukru krupice, 80-100 g čokolády na vaření (nechat nejméně 15 minut v chladničce pro lepší strouhání), 300 g polohrubé mouky, 140 ml oleje, 100 ml mléka, 2 ½ lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva
Suroviny na šlehačku: 2 šlehačky ke šlehání, 1 lžíce tekutého medu, ½ lžičky vanilkového extraktu, 1 lžíce želatiny (jemně mletá - na sladké i slané použití)
Suroviny na čokoládovou polevu: 1 velká čokoláda na vaření (200 g), 10 g tuku (Hery), 3 lžíce oleje, 1 lžíce vody

Jak na to:

Vejce utřeme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej, mouku, kakao, mléko, prášek do pečiva, najemno nastrouhanou čokoládu a vše vyšleháme.
Vzniklé těsto (tužší konzistence) vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme při 200° C dle potřeby.
Na vychladlý korpus rozetřeme již připravenou šlehačku smíchanou se želatinou a poklademe banány (4-5) nakrájené na kolečka, která do šlehačky trochu vtlačíme. Znovu vložíme do ledničky do ztuhnutí šlehačky.
Výsledný efekt polijeme čokoládovou polevou, kterou stejnoměrně rozetřeme a necháme hodinu vychladnout v lednici.
Čokoládová poleva: Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni, poté přidáme tuk, olej a vodu a mícháme do lesknoucí se jemné hmoty.
Šlehačka: Šlehačku vyšleháme v kulaté míse, přidáme želatinu, med, extrakt a vše pomalu vyšleháme.
Poznámka autora: Při použití poloviny čokoládové polevy můžeme šlehačku jen lehce přelít. Čokoláda v tomto případě bude hrát spíše okrasnou roli.

Podobné recepty:

Banánky, Výborné banánky, Banánky linecké, Polomáčené banánky, Vanilkové banánky