Spaghetti di Moscone

Potřebujeme:

400 g špaget, sůl, 50 g slaniny, 4 cibulky, 4 lžíce octa balza­mico, 3 lžíce rajského protlaku, 6 lžicí marsalu, 6 stroužků česneku, 3 lžíce olivového oleje, 60 g parmazánu, špetku bazalky, 5 větších moscone nebo hříbků, oregano, chilli paprička

Jak na to:

Špagety uvaříme v osolené vodě podle ná­vodu na obalu. Slaninu nakrájíme na nudlič­ky, dokřupava opečeme a vyndáme z tuku. Cibulku oloupeme, očistíme, odřízneme část zelené natě a zbytek nasekáme.
Cibulky zesklovatíme v tuku ze slaniny, při­dáme marsalu, ocet, vývar a rajský protlak a necháme 5 minut povařit. Vložíme slaninu a okořeníme solí a pepřem a přidáme bazalku a chilli.
Poslední součást je moscone, necháme vše provařit za neustálého míchání a špagety scedíme a promícháme s olejem a prolisovaným česnekem. Připravíme omáč­ku, pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou cibulovou natí.

Autor receptu: Vašek

Podobné recepty:

Spaghetti alla puttanesca, Polévka zuppa di pomodoro, Piemontské špagety, Spaghetti al Pomodoro, Likér Krampampuli