Kuře Ajam po indonésku

Potřebujeme:

1 kuře, 1/2 sáčku strouhaného kokosu, 3 cibule, 1 stroužek česneku, olej, sůl, magi, glutasol, kari, pepř
Ajam (dresing): 8-10 feferonek, 1/2 cibule, kolečko citronu, 1 kostka cukru, sůl, 2 lžíce rajsk. protlaku, 2 velká rajčata -
Nadrobno nakrájíme a 5 min. dusíme na trošce oleje

Jak na to:

Kokos svaříme se 3/4 l vody. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, utřený česnek a kari vtíráme do masa.
V hrnci zpěníme cibuli, přidáme kuře a dusíme. Když je maso měkké, přidáme 2 lžičky kari a dusíme 3 min., pak přidáme kokosové mléko, lžičku magi, glutasolu a 5 min. vaříme.
Podáváme s rýží a po troškách podle chuti přidáváme Ajam (ostré), dále je vhodné přidat salátovou okurku, kterou po délce narýhujeme vidličkou a pak pokrájíme na kolečka

Autor receptu: Ing. Petr Doležal

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Uzené kuře, Pivní kuře, Kuře v římském hrnci, Kuře na pivě plněné zelím