Svařené víno s karamelem a rumem

10.12.2009
Potřebujeme:

Na 2 porce
půl litru vína (bílé nebo červené), 0,8-1 dcl rumu, 3-4 kávové lžičky cukru, 4 menší kousky skořice, 3 hřebíčky, l2 hrozinek,
5 proužků citronové kůry z omytého citronu

Jak na to:

Do menšího kastrolku dáme vrstvu asi 5 mm vody. Přidáme cukr, hřebíček, skořici, hrozinky i citronovou kůru. Vaříme až tekutiny začíná mít medovou konsistenci, začne postupně tmavnout a krásně vonět.
Až začne mít barvu i vůni karamelu, nalijeme víno.Nelekněme se když se po nalití vína na dně vytvoří trdá krusta. Ta se se brzo rozpustí. Zahříváme dále, až začnou stoupat drobné bublinky. Nyní vlijeme rum a opět zahříváme, až se tvoří brobné bublinky. Jsme hotovi. Můžeme servírovat v masivnějších skleničkách nebo šálcích. Můžeme přidat plátky pomeranče.

Podobné recepty:

Svařené víno s pomerančem, Svařené víno, Svařené víno, Vánoční punč , Svařené víno speciál