Pěna z kaki persimon bouquet se ŠafrÁnovÝm sirupem

Potřebujeme:

500 g rozdrceného kaki Persimon Bouquet, 300 g našlehané smetany, 150 g cukru, 10 g želatiny
Na sirup: ½ dcl bílého vína, 50 g medu, šťávu z ½ citronu, ½ lžičky šafránu

Jak na to:

Navlhčíme plátky želatiny. Scedíme rozdrcené kaki Persimon Bouquet a schováme si šťávu. Rozpustíme želatinu se šťávou z citronu a 2 lžícemi vody, přidáme cukr a vmícháme šlehačku.
Směs vlijeme do silikonové formy a vložíme do ledničky, necháme vychladit a ztuhnout nejméně 4 hodiny.
Abychom udělali sirup, povaříme víno, med, šťávu z citronu a šafrán. Vaříme do zhoustnutí.
Způsob podávání: Po vyjmutí z formy polijeme sirupem a můžeme ozdobit kandovaným kaki Persimon Bouquet, pár kuličkami karamelizovaného kaki a malinami, či jiným červeným ovocem.

Autor receptu: Petra Nováčková

Podobné recepty:

Pusinky z kaki, Vepřová pochoutka Kaki Tiga, Pěna z lesních plodů, Čokoládová pěna, Vaječný koňak