Vánoční šneci - delikatesa

Potřebujeme:

šneci v bujónu, ulity, 250 g másla, 2-3 vrchovaté PL petrželové nate, asi 12 ks česneku, 2 KL brusinkového džemu, 1 zarovnanú KL pepře, 3-4 KL sůli, chilli

Jak na to:

Vezmeme čtvrtku másla (ne margarín a podobné imitace), připravíme si stroužky česneku, které rozetřeme, nasekáme petželovou nať, pepř, džem brusinkový, nebo rybizový (červené), sůl, špetku chilli. Všechny přísady dobře rozmícháme s máslem.
Teď již vezmeme ulity (nebo mističky z alobalu) a do každé ulitky (mističky) nacpeme jednoho šneka (radši hlouběji do ulitky, aby se tam vešlo připravené máslo).
Pak shora zamažeme bohatě máslem každou ulitu (mističku) a dáme na pekáček pro šneky, nebo na talířek, a to tak, aby se rozpouštějící máslo nevylilo na něj (tedy ústím ulit nahoru).
Rozpálíme troubu na 220°C a dáme tam šneky na asi 6 min zapéct.
K tomu si dám bílé suché vínečko a přikusuji bílé pečivo ( kolečka rohlíčku, nebo veka )....
Tak voňavý Vánoce jsem nezažil...bez šneků už by to nešlo.
Musím to rychle dopsat a dát je to trouby.

Na osobu počítám 12 - 16ks, jako předkrm stačí 6ks.
Zbylé šneky ( co nesním ) zamrazím na příště a máslo taky.

Podobné recepty:

Novoroční bábovka, Perfektos delikatesa, Vánoční cukroví, Vajíčková delikatesa s česnekem a koprem, Vánoční opilci